Om oss


Välkommen till Österlens stjärna


I hjärtat av Österlen hittar ni Österlens stjärna, ett danspalats med anor från 1800-talet. Idag erbjuder vi även

vandrarhem, camping i unik naturskön miljö och Stjärnans Trivselförening.

1954 invigdes det ståtliga danspalatset och restaurangen, som du än idag finner i huvudbyggnaden. Här har många av 1900-talets storheter tagit ton. Allt från Edvard Persson och Lill-Babs till internationella stjärnor som ...

Idag arrangerar Österlens Stjärna ett flertal spännande evenemang i lokalen, såsom auktioner, marknader, utställningar, bingo och dans. Håll utkik här på hemsidan för att få veta när det är något på gång!

På den stora scenen i Österlens stjärnas gamla danspalats har många av 1900-talets stora stjärnor tagit ton. Idag är det en bokningsbar restaurang och festlokal för till exempel bröllop, födelsedagar och konserter. Här finns 500 sittplatser och på övervåningen finns ytterligare en fest-/konferensvåning för 70 personer. Ute på gårdsplanen finns ytterligare en scen för sommarkonserter..

Under året arrangeras här även olika evenemang som är öppna för allmänheten. Håll ögonen öppna efter events som dans, bingo, marknader, utställningar och auktioner.

Naturområdet Gislövs Stjärna, som idag kallas Österlens Stjärna, har i snart 200 år varit ett känt danscentrum. På 1830-talet fanns här två dansbanor för de anställda vid stenbrotten i regionen. De två dansbanorna hade olika prisklasser och standarder, så att det skulle finnas något för alla. Inträdet till den enklare dansbanan var 5 öre medan man fick betala det dubbla för att få tillgång till den lite finare varianten.

Copyright @ All Rights Reserved